Välj en sida

Vätterledens Handel & Industri

Vätterledens Handel och Industri AB förvärvar, äger och utvecklar små och medelstora bolag. Tron på människors driv är central för oss, och därför ger vi största möjliga mandat och ansvar åt ledningen i varje bolag. Som ägare är vår ambition en långsiktig och hållbar utveckling av varje företag där vi aktivt stöttar och kompletterar bolagen i betydande frågor så att de får rätt förutsättningar att utvecklas till nästa nivå.

Aplicator Group

Aplicator Group med varumärkena Aplicator, Barkvall och Scanrex utvecklar, tillverkar och levererar maskiner och maskinanläggningar för 1-, 2- och 3-komponentmaterial. Aplicator Group är marknadsledande i Norden men är också en aktör att räkna med internationellt. Deras utrustningar används bland annat för tillverkning av båtar, bildetaljer, vattentankar, rör, vindkraftverk med mera.

Aplicator Group är sedan mer än 40 år en av världens mest innovativa producenter av teknik och automatisering av utrustning för flerkomponentmaterial. Ett resultat av företagets utvecklingsiver är ett världspatent på en anläggning för att förforma glasfiber på ett mycket avancerat sätt. P4 är namnet på den helautomatiska anläggningen och som idag levereras både till flyg- och fordonsindustrin. Hjärtat i P4-anläggningen är kuttern (huggverket) som är robotmonterad. Lösningen tillåter att förformens vikt optimeras och att hållfastheten ökar. Samtidigt minskar materialåtgången dramatiskt och cykeltiderna minimeras.

Med produktlinjerna Barkvall och Scanrex erbjuder Aplicatorgruppen idag ett stort sortiment av produktionsutrustningar för limning och gjutning av t.ex Epoxy, PU, Silikon, MS-polymerer, EPI, MUF och smältlimmer.

Från och med januari 2009 finns Aplicator representerat i Danmark, Finland, Spanien och Storbritannien.

Inriktning: Tillverkning och försäljning av maskiner och anläggningar för komposit, limning och gjutning.

Antal anställda: 35
Etableringsår: 1974
Omsättning: 71 Mkr
Huvudkontor: Mölnlycke
VD: Peder Jönsson

Aplicator System AB
Metallvägen 6
SE-435 33 Mölnlycke
Tel: 031-750 30 00
Fax: 031-750 30 01
info@aplicator.se
www.aplicator.se

Euroform

Euroform är en högteknologisk utvecklare och producent av polymera system och komponenter till europeisk industri. Stora kundgrupper är världsledande tillverkare av tunga fordon, utomhusprodukter, möbler och medicinteknik.

Företaget är i en expansiv fas med målsättning att inom sina segment bli ett av de ledande företagen i norra Europa. Idag har man verksamhet i tre anläggningar, en i Motala samt två i Tranås. Tjänsterna som erbjuds kännetecknas av kundnära samarbete, teknisk kompetens, flexibilitet och leveranssäkerhet.

Euroforms starka vilja att utvecklas är något som kommit såväl företaget som kunderna till godo, man strävar ständigt efter att bli en ännu bättre leverantör.

Inriktning: Polymera system och komponenter.

Antal anställda: 173
Etableringsår: 1968
Omsättning: 350 Mkr
Huvudkontor: Tranås
VD: Mikko Sorjonen

AB Euroform
Box 397, 573 24 Tranås
Tel: 0140-38 59 00
Fax: 0140-38 59 90
www.euroform.se

Gia premix

GIA Premix har under de senaste åren blivit en av de största tillverkarna i Norden av nöd- ögon/ansiktsduschar.

Produktprogrammet omfattar såväl standard som kundanpassade nödduschar till olika miljöer såsom laboratorier, skolor och industrier etc. Förutom nödduschar finns även en rad olika tillbehör som exempelvis skyddsblandare för temperering av vattnet.

Företaget är lokaliserat i Grängesberg, Södra Dalarna där all prodution och försäljning sker. Export till ett flertal länder i Europa sker via agenter. I dagsläget är de största exportländerna Finland, Polen och Schweiz.

Inriktning: Tillverkning och försäljning av nöd-ögonduschar med tillbehör.

Antal anställda: 5
Etableringsår: 1991
Omsättning: 15 Mkr
Huvudkontor: Grängesberg
VD: Roger Karlsson

GIA Premix AB
Kopparbergsvägen 37
772 30 Grängesberg
Tel: 0240-594000
Fax: 0240-649047
info@giapremix.se
www.giapremix.se

Hanter ingenjörsteknik

Hanter Ingenjörsteknik ser till att pengar och produkter kan transporteras säkert från en plats till en annan. Företaget är idag ett av de ledande i Europa när det gäller rörpost inom sjukhus, industri och handel.

Tidsaspekten är av yttersta vikt när blod och prover ska transporteras från ett ställe till ett annat inom sjukhusmiljöer. För att spara tid och göra transporterna säkrare har Karolinska Sjukhuset i Stockholm låtit Hanter installera ett mycket avancerat rörpostsystem genom vilket blodprover, sterila instrument och andra objekt numera skickas. Systemet kan liknas vid ett tunnelbanesystem med olika stationer där man totalt klarar av att sortera omkring 1200 blodprov i timmen.

Det största affärsområdet inom Hanter är system för materialhantering och portalrobotar. Bolaget erbjuder väsentliga förbättringar av tung och tidskrävande gods- och lådhantering. Med hjälp av genomtänkt och utrymmeseffektiv teknik kan man erbjuda marknaden systemlösningar som ger hög driftsäkerhet och stor noggrannhet. Till exempel har Hanter levererat portalrobotar och automatiska lådlossare och lådlastare till Posten.

De företag som efterfrågar Hanters system har ofta behov av ett kostnadseffektivt sätt att transportera föremål. Det kan till exempel handla om att ett företags verksamhet är delat i två arbetszoner, exempelvis kontor – fraktterminal, kontor – produktion, laboratoriet – produktion, lager – kundförsäljning, försäljning – kassakontor osv. Det är i dessa sammanhang Hanters system kan erbjuda effektiva transporter.

Inriktning: Tillverkning av transport- och materialhanteringsutrustning.

Antal anställda: 52
Etableringsår: 1966
Omsättning: 102 Mkr
Huvudkontor: Gånghester, Borås
VD: Pär Johansson

Hanter ingenjörsteknik AB
SE-507 15 Gånghester
Tel: 033-750 75 00
Fax: 033-750 75 99
info@hanter.se
www.hanter.se

Hobby Fritid

För fjärde året i rad är Hobby Sveriges mest köpa husvagn. Från att ha varit ett varumärke i marginalen har Hobby gjort en fantastisk resa på den stentuffa svenska husvagnsmarknaden och är nu marknads-ledande.

Strax söder om Jönköping, i husvagnsmetropolen Tenhult, har Hobby Fritid sin anläggning. Anläggningen är det enskilt största försäljningsstället av Hobby i Sverige. I Tenhult finns lager för reservdelar, Fiat-auktoriserad verkstad och en av landets mest moderna plåtverkstäder för husvagnar.

Sverige är husvagnslandet nummer ett i Europa. Ingen annat land har fler husvagnar per capita än just Sverige. De inhemska tillverkarna har av tradition varit mycket starka och det har historiskt varit tufft för utländska varumärken att ta marknadsandelar.

Hobbys resa i Sverige började på allvar i början av 90-talet. Men försäljningen tog inte ordentlig fart förrän efter millennieskiftet. I grunden bygger framgångarna på stor valfrihet av modeller, planlösningar och inredning. Prisbilden har också alltid varit ett konkurrensvapen.

Inriktning: Försäljning av Hobbys husvagnar och husbilar samt Elnaghs och Hymers husbilar.

Antal anställda: 16
Etableringsår: 1974
Omsättning: 95 Mkr
Huvudkontor: Tenhult, Jönköping
VD: Mats Svensson

Hobby Fritid i Tenhult AB
Mjälarydsvägen 21
560 27 Tenhult
Tel: 036-39 02 85
Fax: 036-39 02 86
info@hobbyfritid.se
www.hobbyfritid.se

Markslöjd

Markslöjd är ett av Nordeuropas ledande belysningsföretag och är mycket väletablerat på framförallt de nordiska marknaderna. Bolagets produkter finns brett representerade hos bygghandel, dagligvaruhandel, fackhandel etc. Varumärket är det mest kända inom sin bransch på hemmamarknaden Sverige.

Markslöjd finns representerat i en mängd olika länder med sina produktkategorier Hem-, Utomhus- samt Julbelysning, och har en stor geografisk spridning på sin omsättning. Majoriteten av försäljningen sker utanför Sverige, och betydande marknader utanför Norden är bland annat Tyskland och Polen.

Inriktning: Utvecklar, tillverkar och marknadsför skandinavisk hem- och julbelysning.

Antal anställda: 101
Etableringsår: 1963
Omsättning: 294 Mkr
Huvudkontor: Skene
VD: Peter Silvandersson

Nokalux

Nokalux AB utvecklar och producerar belysningsarmaturer för kontor, industri och offentlig miljö. Med säte i värmländska Töcksfors riktar sig företaget till den nordiska marknaden.

Under de senaste åren har Nokalux genomgått en stor förändring med en mycket stor tillväxt. Företaget har styrt om sina säljkanaler och levererar numera via elgrossister. Nokalux är dock fortfarande duktiga på att hjälpa elinstallatörer med projekteringen av totalentreprenader.

Man har i dag en större säljkår som har banat väg för den tillväxt och omsättningsökning som nu upplevs. Genom effektiviserad produktion i fabrikerna i Töcksfors tillverkas det idag dubbelt så många armaturer på samma produktionsyta.

Nu fortsätter resan med ett riktigt stort teknikskifte. Under det senaste året har kvaliteten på LED-tekniken blivit så bra att den passar i företagets applikationer och produktionen av LED-armaturer ökar med en rasande fart.

Inriktning: Egen tillverkning belysningsarmaturer för kontor, industri och offentlig miljö.

Antal anställda: 70
Etableringsår: 1994
Omsättning: 188 Mkr
Huvudkontor: Töcksfors
VD: Magnus Jonsson

Nokalux AB
Sandviksvägen 1
670 10 Töcksfors
Tel: 0573-29650
Fax: 0573-21735
nokalux@nokalux.se
www.nokalux.se

Scandinavian Travel Innovation

Scandinavian Travel Innovation AB utvecklar och säljer högkvalitativa reseffekter och accessoarer under varumärkena EPIC, AIRBOX, XPAK, TITAN och KNIRPS.

Företaget grundades i januari 2013, men teamet bakom företaget har arbetat tillsammans sedan 2001. Företaget är koncept- och designdrivet med en kreativ och artistiskt passion, parad med teknisk kompetens och en förmåga att få jobbet gjort. I centrum för allt vi gör finns behoven hos användarna av våra produkter. Och här ingår vi själva med en ödmjuk beslutsamhet att skapa lösningar och göra produkter med miljön i åtanke som är bättre än någon någonsin sett.

Företaget har 14 anställda på huvudkontoret i Hovås, Sverige. Showrooms och säljkontor, antingen helägda eller i partnerskap, finns i Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Hamburg, Seoul, Kuala Lumpur och Nordamerika.

Inriktning: Utveckling och försäljning av reseffekter.

Antal anställda: 11
Etableringsår: 2013
Omsättning: 48 Mkr
Huvudkontor: Hovås, Sverige
VD: Johan Närstad

Scandinavian Travelinnovation AB
Björklundabacken 10
436 57 Hovås
Tel: 031-749 24 00
info@travelinnovation.se
www.travelinnovation.se

Salming Sports

Salming Sports AB är ett sportföretag som utvecklar, designar och marknadsför produkter för löpning, handboll, innebandy och squash under varumärket Salming, som man även är ägare till.

Sverige är hemmaplan och huvudkontoret är beläget i Sisjön, Göteborg. Försäljning i Sverige sker genom sportfackhandel såsom Intersport, Stadium, Team Sportia, XXL samt specialister som till exempel Runners Store, Klubbhuset och Assist.

Export sker i dagsläget till ett 60-tal länder. I Tyskland, Kanada och USA sker detta genom egna dotterbolag. Egen detaljhandel sker genom Salming Running Store i Askim, Göteborg, Salming Concept Store på Kungsgatan 19 i Stockholm samt genom e-handel.

Inriktning: Utvecklar, designar och marknadsför produkter för löpning samt indoor sports, det vill säga handboll, squash och innebandy.

Antal anställda: 28
Etableringsår: 2008
Omsättning: 109 Mkr
Huvudkontor: Askim
VD: Joakim Sandin

Salming Sports AB
Ekonomivägen 2
436 33 Askim
Tel: 031-730 00 10
Fax: 031-730 00 99
info@salming.com
www.salming.com

Qualisys

Qualisys AB är en av världens ledande tillverkare av höghastighetskameror och system för tredimensionell rörelseanalys. Bolaget har huvudkontor i Göteborg och försäljning över hela världen.

Qualisys avancerade lösningar inom ”motion capture” och ”3D positioning tracking” hjälper idag kunder inom tekniskt konstruktionsarbete, biomekanisk forskning och medicinsk rehabilitering. Ytterligare användningsområden är animation, VR (virtual reality) och robotik, samt avancerade rörelseanalyser för elitidrott.

2016 belönades Qualisys löpanalyssystem med ”Innovation of the Year Award” vid mässan Elite Sports Performance Expo i London i konkurrens med 180 andra utställare 

Med kontor i Europa, Nordamerika och Asien och med ett globalt distributörs- och partnernätverk är Qualisys idag ett i högsta grad globalt företag. Man är också certifierade i enlighet med ISO 9001:2015 och Medical Device Directive 93/42/EEC. Certifikaten återspeglar företagets kontinuerliga satsningar på teknik, effektiva processer och kvalificerade medarbetare.

Bolaget grundades 1989 och omsätter ca 100 MSEK på årsbasis. Man växer i Nordamerika och Asien inom kärnsegmenten och har tillväxtambitioner inom vissa kommersiella tillämpningar av sin teknik.

Inriktning: Högprecisions-kameror och system för tredimensionell rörelseanalys.

Antal anställda: 41
Etableringsår: 1989
Omsättning: 145 Mkr
Huvudkontor: Göteborg
VD: Fredrik Müller

Qualisys AB
Kvarnbergsgatan 2
411 05 Göteborg
Tel: 031-336 94 00
Fax: 031-336 94 20
sales@qualisys.com
www.qualisys.com

Vätterleden Logistik AB

Vätterleden Logistik AB är en 3pl-leverantör inom lager- och logistiktjänster. Vi har lager i Kungsbacka.

Vår affärsidé är att vara en mindre aktör som på ett personligt plan levererar tjänster inom lager och logistik. Genom vår erfarenhet, långsiktighet, kompetens och nära samarbete med våra kunder skapar vi mervärde för våra kunder. Vi har lång erfarenhet av lager och logistik tjänster. 

Vi utför olika typer av tjänster som plock & pack, ompackningar, kitting, returhantering, dropshipment, tullagerhantering, lossning av container och lastbilar. Vi erbjuder även distribution till både B2B och B2C i hela värden. Vår lagerkapacitet uppgår till ca 10.000m2.

Idag så sköter vi lager & logistik och distribution för bland annat Salming Sport AB, Scandinavian Travel Innovation AB och Libro Fashion Works AB.

Inriktning: Lager- och logistiktjänster.

Antal anställda: 20
Etableringsår: 2017
Omsättning: 22 Mkr
Huvudkontor: Landvetter
VD: Roger Johansson

Vätterleden Logistik AB
Logistikvägen 6
438 70 Landvetter
Tel: 0708-62 49 61
roger.johansson@vatterledenlogistik.se
www.vatterledenlogistik.se