Välj en sida

Börsnoterade innehav

Vätterledens Invest har ett långsiktigt ägande i ett flertal börsnoterade bolag och har bland annat haft betydande aktieposter i Gunnebo sedan 1994. Annan stor ägarandel innehas i Kopparbergs Bryggerier (sedan 2002), där VIAB kom in som ägare redan före börsintroduktionen. Bolaget har även en aktieportfölj med kortsiktig förvaltning.

Gunnebo

Gunnebo AB är en internationell säkerhetskoncern som levererar integrerade säkerhetslösningar inom områdena säker kontanthantering, säkerhetsskåp och valv, tillträdeskontroll, samt elektronisk säkerhet till banker, handel, värdetransportföretag, kollektivtrafik, offentliga och kommersiella fastigheter samt industri- och högriskanläggningar.

Inom varje produktområde erbjuder Gunnebo en rad säkerhetstjänster som spänner över hela produktcykeln. Koncernen, med huvudkontor i Göteborg, är noterad på Stockholmsbörsen och har totalt 4 500 medarbetare i 33 länder i Europa, Mellanöstern, Afrika, Asien och Stillahavsområdet och Amerika. Koncernen omsätter 5 100 Mkr.

Vätterledens Invest äger 19,9 procent av aktierna i Gunnebo AB.

Inriktning: Global leverantör med ett brett erbjudande inom kontanthantering, säkerhetsskåp och valv, tillträdes-kontroll och elektroniska tjänster samt säkerhetsrelaterade tjänster.

Antal anställda: 4500
Etableringsår: 1764/1995
Omsättning: 5100 Mkr
Huvudkontor: Göteborg
VD: Per Borgvall

Gunnebo Nordic AB
Askims Verkstadsväg 4
Box 9065, 400 92 Göteborg
Tel: 031-727 79 00
Fax: 031-727 79 79
info@gunnebo.se
www.gunnebo.com

Kopparbergs bryggeri

Kopparbergs Bryggeri AB producerar, säljer och distribuerar öl, cider, spritdrycker och läskedrycker. Tillverkningen sker vid koncernens bryggerier i Kopparberg, Laholm, Sollefteå och Skruv. Förutom en rikstäckande distribution i Sverige levereras dessutom cider och öl till flera länder i Europa.

Kopparbergs arbetar med ett antal varumärken, däribland Sofiero som är det mest sålda ölmärket på Systembolaget. Ett annat välkänt märke är Kopparbergs Cider som finns i en mängd olika smaker. Cidern har tagit stora marknadsandelar, inte bara i Sverige utan även bland annat i Storbritannien.

Med cirka 460 anställda omsätter Kopparbergskoncernen cirka 2 041 Mkr inklusive dryckesskatter.

Vätterledens Invest AB äger 16,4 procent av Kopparbergs Bryggeri AB.

Inriktning: Producerar, säljer och distribuerar öl, cider, spritdrycker och läskedrycker.

Antal anställda: 460
Etableringsår: 1994
Omsättning: 2041 Mkr
Huvudkontor: Kopparberg
VD: Peter Bronsman

Kopparbergs Bryggeri AB
Klotenvägen 4
714 82 Kopparberg
www.kopparbergs.se