2008-01-08

Markslöjd Lighting Group förvärvar och växer med kristallkronor

Belysningskoncernen Markslöjd Lighting Group (MLG) fortsätter sin expansion och ska

nu växa inom produktgruppen kristallkronor. I dag har ett avtal tecknats om förvärv av verksamheten i Ringus AB, som är en av de ledande aktörerna inom kristallkronor.

– Vi ska fördubbla försäljningen av kristallkronor inom ett par år, säger Kenny Carlsson, koncernchef för Markslöjd Lighting Group.

I dag har ett preliminäravtal tecknats mellan Markslöjd Lighting Group, MLG, och Ringus AB, som innebär att MLG förvärvar Ringus verksamhet. Enligt avtalet kommer det formella övertagandet att ske den första februari 2008.
Ringus, som har sin verksamhet i halländska Knäred, är en av de ledande aktörerna inom kristallkronor. Företaget är också specialiserat på utebelysning.
– Ringus produkter blir ett bra komplement för oss. Vårt sortiment av utebelysning blir bredare och det samma gäller produktgruppen kristallkronor, där vi ser en stor potential.
– Försäljningen av kristallkronor är intressant i Sverige såväl som på våra exportmarknader. Med förvärvet av Ringus-verksamheten får vi både kunskap och ett produktutbud som gör att vi har förutsättningar att bli ledande även inom detta segment, säger Kenny Carlsson.
Ringus omsätter cirka 28 miljoner kronor.
– Inom Markslöjd Lighting Group har vi ett starkt och väl utbyggt försäljningsnät, både nationellt och internationellt. Det är grunden till min bedömning att vi inom ett par år ska ha fördubblat försäljningen, fortsätter Kenny Carlsson.
Markslöjd Lighting Group är i dag en av Nordeuropas största belysningsföretag med egna verksamheter i 13 länder över hela världen. Företaget beräknas 2008 omsätta ca 600 miljoner kronor. I västgötska Skene har företaget sitt logistikcenter för Nordeuropa. Inom Markslöjd Lighting Group ingår bland annat Markslöjd, LampGustaf, Markslöjd Nokalux. Markslöjd Lighting Group ingår i Vätterledens Invest AB.