2007-05-07

Markslöjd Nokalux AB tar fighten med de stora

Markslöjd Nokalux AB tar nu upp kampen på allvar med de stora belysningsaktörerna. Sedan sammanslagningen av Nokalux och Markslöjd Premium Light för ett år sedan har nya förutsättningar skapats med ett totalt nytt produktutbud.

– Vi har integrerat två organisationer och två sortiment och satsar nu framåt, säger vd Jörgen Nilsson.

Ägarna Markslöjd Lighting Group gör en medveten satsning på den professionella marknaden genom Markslöjd Nokalux.
– Nokalux var ett inarbetat namn i branschen och hade dessutom produktionskunnandet, vilket är anledningen till förvärvet, säger Jörgen Nilsson.
Markslöjd Nokalux erbjuder nu ett helt nytt sortiment av designade armaturer till i stort sett alla miljöer inom den professionella marknaden.
– Under det senaste året har vi satsat stenhårt på produktutveckling och nu går vi ut och presenterar detta, säger Jörgen Nilsson. Resultatet av storsatsningen består av en lång rad nyheter – tillräckligt för att fylla två fullmatade kataloger.
– Vi är nu en mer komplett leverantör, vilket är viktigt inom professionell belysning. I samband med Elfack 2007 visar vi ett antal nya produkter, berättar Nilsson.
I Töcksfors i västra Värmland finns Markslöjd Nokalux produktionsanläggning. Här produceras och utvecklas större delen av företagets belysningsarmaturer.
– Vi har ett teknik- och kompetenscenter med personal som har lång branscherfarenhet och vi jobbar i nära samarbete med designers, världsledande leverantörer och produktion. Markslöjd Nokalux har också en rikstäckande försäljnings- och marknadsorganisation och vi finns i Jönköping, Töcksfors, Stockholm, Göteborg, Malmö och Örebro, säger Nilsson.
Markslöjd Nokalux AB ingår i Markslöjd Lighting Group, som sedan starten för drygt 40 år sedan utvecklats till ett av Nordens ledande belysningsföretag med verksamhet i 13 länder. Företaget har ca 130 anställda och omsätter omkring 350 Mkr. Markslöjd Lighting Group ingår i Vätterledens Invest AB.

Lampan Cappuccino är en av alla nyheter ifrån Markslöjd Nokalux.