2007-07-06

Vätterledens Invest köper LampGustaf Inredning AB

Vätterledens Invest förvärvar LampGustaf Inredning AB av Fagerhult. Uppgörelsen mellan köpare och säljare innebär att Vätterledens Invest blir ny ägare av LampGustaf Inredning AB från och med 6 augusti.

– LampGustaf är ett företag som med sin kompetens och sitt sortiment väl kompletterar vår belysningsgrupp, säger Mikael Jönsson, affärsområdeschef inom Vätterledens Invest.

LampGustaf Inredning AB i västgötska Bollebygd är specialiserat på belysning för hemmiljö samt innehar försäljningsrätten för Philips ljuskällor till fackhandeln.
– LampGustaf är tillsammans med Markslöjd marknadens starkaste varumärken inom inredningsbelysning i Norden. Vi är övertygade om att förvärvet kommer att stärka och utveckla hela koncernen, menar Mikael Jönsson.

Omsätter totalt 500 Mkr
Organisatoriskt blir LampGustaf Inredning AB en del i Vätterledens Invests belysningsgrupp Markslöjd Lighting Group.
– Men företaget ska även fortsättningsvis drivas som ett självständigt bolag. Vi har heller inga planer på personella förändringar, betonar Mikael Jönsson.
LampGustaf har i dag 27 anställda och omsätter cirka 75 miljoner kronor. Med förvärvet kommer Markslöjd Lighting Group att nå en årsomsättning på närmare 500 Mkr och får totalt 200 medarbetare i Sverige och utomlands.

Siktar på topp-fem
– Vår målsättning är att bli ett av Europas fem ledande företag inom inredningsbelysning, säger Kenny Carlsson, koncernchef för Markslöjd Lighting Group.