2007-09-14

Hobby är ny etta på Svensktoppen – Nu ska vi vässa oss ytterligare!

Ny Sverige-etta på husvagnstoppen är Hobby! Efter det historiska tronskiftet i somras har Hobby befäst sin ledarposition.

– Vi är stolta över att vara det mest sålda fabrikatet och nu ska vi vässa oss ytterligare för att vara kvar i toppen, säger Mats Svensson, VD för Hobby Caravan.

Sedan 90-talet har Kabe dominerat den svenska husvagnsmarknaden. Men när statistiken över nyregistrerade vagnar släpptes vid halvårsskiftet hade Svensktoppen fått ny etta, tyska Hobby.
– Sedan början av millenniumskiftet har vi haft en bra utveckling. I grunden handlar det om att vi har bra produkter att erbjuda, men lika viktigt är att försäljning, service och reservdelar fungerar, förklarar Mats Svensson.

Stora tillverkningsvolymer ger fördelaktiga priser
Tyska Hobby är sedan många år Europas största tillverkare av husvagnar. I Sverige har de inhemska fabrikaten av tradition varit starka, men har nu fått se Hobby både komma i kapp och förbi.
Hobby tillverkas i nordtyska Fockbek där produktutveckling och tillverkningsprocess i stora stycken är att likna vid en toppmodern bilfabrik.
– Det som förvånar många är varför vi kan sälja vagnar till betydligt lägre priser än vagnar från andra fabrikat. Förklaringen är dels stora tillverkningsvolymer och dels en modern och rationell produktion. Samtidigt har Hobby valt att satsa på ett brett urval av modeller, vilket gör att vi är ett alternativ för de allra flesta husvagnskunderna.


Som marknadsledande får ni finna er i att vara den som jagas. Hur känns det?
– Inspirerande. För fyra år sedan satte vi upp målet att bli nummer ett 2008. Det har varit en fantastisk resa och nu går vi in i en ny fas som har gett en kick till hela Hobby-organisationen, säger Mats Svensson.

Mats Svensson, VD för Hobby Caravan, gläds över utvecklingen de senaste åren.