2008-06-19

Gia Industri förvärvar delar av Norbergs Maskin

Gia Industri AB förvärvar delar av Norbergs Maskin och stärker därmed sin position när det gäller transporter inom stål- och smältverksindustrin.

– Köpet gör att vi får ett ännu bredare program, säger Roger Karlsson som är vd.

Gia Industri är en ledande tillverkare av gruv- och tunnellok, servicefordon, lastmaskiner, skyttelvagnar och Kirunatruckar. Företaget som håller till i Grängesberg, Dalarna, förvärvar nu den del av rörelsen i Norbergs Maskin som tillverkar fordonsrelaterade produkter.
– De har ett mycket intressant program för transporter inom stål- och smältverksindustrin som på ett bra sätt kompletterar våra Kirunatruckar. Nu kan vi erbjuda våra kunder fordon med lastkapacitet från 40 ton ända upp till 120 ton, säger Roger Karlsson.

Förvärvet som beräknas slutföras den 1 juli 2008 innebär att Gia Industri ytterligare stärker sin position på marknaden, såväl nationellt som internationellt.
Gia kommer att behålla båda varumärkena Kirunatruck och Norbergs Maskin, och verksamheten kommer att drivas vidare i Norberg, som är beläget sju mil från Grängesberg.

Bilden visar en slaggtruck från Norbergs Maskiner. Får användas för fri publicering om fotografens namn anges: Per Österman.