2009-10-14

Euroform miljonsatsar och ökar produktionen

Plasttillverkaren Euroform, med anläggningar i Tranås och Motala, har förvärvat delar

av konkursboet efter Gnosjöplast. Förvärvet innebär att Euroform omgående förstärker

sin orderstock. I en förlängning kan det till och med bli aktuellt med att rekrytera fler medarbetare.

– Jag har stora förhoppningar på synergierna av den här affären. Vi får omedelbart ett antal nya kontrakt och vi ska omgående inleda diskussioner som kan ge ytterligare affärer, säger Euroforms VD Jonas Palm.
För Euroform, med produktionsanläggningar i Tranås och Motala, kommer de närmaste månaderna att bli intensivare än på mycket länge. Orsaken är förvärvet av formsprutnings-delen efter Gnosjöplast.
– Totalt investerar vi drygt 10 miljoner i den här affären. Som branschen i stort har också Euroform ett tufft år bakom sig, men nu tror vi på en vändning och väljer att satsa offen-sivt. Affären tillför omgående ökad försäljning och på sikt kan det generera ytterligare försäljning, säger Mikael Jönsson, koncernchef för Vätterledens Invest som äger Euroform.
Praktiskt innebär förvärvet att delar av maskinparken i Gnosjö kommer att flyttas till Euroforms anläggningar i Tranås och Motala.
– I nuläget klarar vi oss med den arbetsstyrka vi har. Men om alla bitar faller på plats är jag övertygad om att vi får rekrytera fler medarbetare, säger Jonas Palm.

FAKTA
Euroform är specialist på polymera material och levererar komponenter och system till i huvudsak industri, fordon och medicinteknik. Förutom formsprutning erbjuder Euroform efterbearbetning som till exempel montering, lackering och olika svetsningsarbeten. Företaget sysselsätter cirka 160 medarbetare och omsatte 2008 370 Mkr. Ägare till företaget är den privatägda industrikoncernen Vätterledens Invest AB som har en genuin kunskap i industri och ägande sedan lång tid tillbaka. Vätterledens Invest AB har sitt säte i Göteborg omsätter ca 1,7 mdr i år.

– I nuläget klarar vi oss med den arbetsstyrka vi har. Men om alla bitar faller på plats är jag övertygad om att vi får rekrytera fler medarbetare, säger Jonas Palm, VD Euroform.

Jonas palm, VD Euroform